- Kruid je gebraad met peper, zout en nootmuskaat.
- Korst je Bel’vidha vooraf in de pan om het sappiger en smaakvoller te houden (1,5 minuut langs beide kanten). Korst daarbij eerst de zijde met het vetrandje.
- Leg je gebraad met het vetrandje naar boven in de oven, zo bedruipt je Bel’vidha zichzelf.
- Pas het formaat van de braadslee aan. Zeker in een hete oven kan de vetstof rond het vlees beginnen roken.
- Voeg een klontje verse boter toe vlak voor je het vlees in de oven schuift of leg er enkele grof gesneden groenten rond. Die voorkomen dat het vet verbrandt.
- Verwarm de oven voor tot 200°C. Laat het vetrandje aan je Bel’vidha zitten tot na het braden.
- Draai de oven terug naar 180°C en braad je Bel’vidha 15 minuten. Verlaag de temperatuur dan naar 150°C en bak nog eens 45 tot 50 minuten. Haal je Bel’vidha op een kerntemperatuur van 69°C uit de oven voor doorbakken, maar sappig vlees. Wie het nog wat rosé wil, gaat voor 67°C.
- Laat het nagaren onder aluminiumfolie.
Bereidingstips gebraad
© 2016 Bel'vidha. Alle rechten voorbehouden.