Bereidingstips gebraad

  • Kruid je gebraad met peper, zout en nootmuskaat.
  • Korst je Bel’vidha vooraf in de pan om het sappiger en smaakvoller te houden (1,5 minuut langs beide kanten). Korst daarbij eerst de zijde met het vetrandje.
  • Leg je gebraad met het vetrandje naar boven in de oven, zo bedruipt je Bel’vidha zichzelf.
  • Pas het formaat van de braadslee aan. Zeker in een hete oven kan de vetstof rond het vlees beginnen roken.
  • Voeg een klontje verse boter toe vlak voor je het vlees in de oven schuift of leg er enkele grof gesneden groenten rond. Die voorkomen dat het vet verbrandt.
  • Verwarm de oven voor tot 200°C. Laat het vetrandje aan je Bel’vidha zitten tot na het braden.
  • Draai de oven terug naar 180°C en braad je Bel’vidha 15 minuten. Verlaag de temperatuur dan naar 150°C en bak nog eens 45 tot 50 minuten. Haal je Bel’vidha op een kerntemperatuur van 69°C uit de oven voor doorbakken, maar sappig vlees. Wie het nog wat rosé wil, gaat voor 67°C.
  • Laat het nagaren onder aluminiumfolie.
Kalverstraat 8, 2060 Antwerpen
info@belvidha.be
0475/68 11 87 of 0472/ 91 77 78

Contacteer ons

Yay! Message sent. Error! Please validate your fields.
Wis
© 2016 Bel'vidha. Alle rechten voorbehouden.