Bereidingstips spiering kotelet

  • Smeer je Bel’vidha in met olijfolie en kruid met peper, nootmuskaat en niet te veel zout. Als je na het grillen nog groene kruiden gebruikt (rozemarijn, oregano, salie) heb je niet veel zout nodig.
  • Leg de spiering schuin in de grillpan. Ruitjes ogen mooier dan vierkantjes.
  • Grill kort in een gloeiend hete pan.
  • Een randje vet helpt te voorkomen dat je Bel’vidha uitdroogt tijdens het grillen. Na het bakken snijd je het vetrandje eventueel weg.
  • Laat het nagaren onder aluminiumfolie.

Bereidingstips kotelet

  • Kruid je Bel’vidha met peper, zout en nootmuskaat.
  • Doe boter in een hete pan en wacht tot het schuim is weggetrokken vooraleer de kotelet toe te voegen.
  • Korst je Bel’vidha 1,5 minuut langs beide kanten.
  • Laat het vuur zakken (nog 3 tot 4 minuten) zodat je Bel’vidha vanbinnen heerlijk sappig blijft.
  • Laat het nagaren onder aluminiumfolie.

Bereidingstips varkenshaasje

  • Kruid je Bel’vidha met peper, zout en nootmuskaat.
  • Doe boter in een hete pan en wacht tot het schuim is weggetrokken vooraleer het haasje toe te voegen.
  • Korst je Bel’vidha 1,5 minuut langs beide kanten.
  • Plaats het haasje daarna in de oven op ongeveer 160 graden om vanbinnen rustig rosé te garen (+/-30min).
  • Laat het nagaren onder aluminiumfolie.

Bereidingstips gebraad

  • Kruid je gebraad met peper, zout en nootmuskaat.
  • Korst je Bel’vidha vooraf in de pan om het sappiger en smaakvoller te houden (1,5 minuut langs beide kanten). Korst daarbij eerst de zijde met het vetrandje.
  • Leg je gebraad met het vetrandje naar boven in de oven, zo bedruipt je Bel’vidha zichzelf.
  • Pas het formaat van de braadslee aan. Zeker in een hete oven kan de vetstof rond het vlees beginnen roken.
  • Voeg een klontje verse boter toe vlak voor je het vlees in de oven schuift of leg er enkele grof gesneden groenten rond. Die voorkomen dat het vet verbrandt.
  • Verwarm de oven voor tot 200°C. Laat het vetrandje aan je Bel’vidha zitten tot na het braden.
  • Draai de oven terug naar 180°C en braad je Bel’vidha 15 minuten. Verlaag de temperatuur dan naar 150°C en bak nog eens 45 tot 50 minuten. Haal je Bel’vidha op een kerntemperatuur van 69°C uit de oven voor doorbakken, maar sappig vlees. Wie het nog wat rosé wil, gaat voor 67°C.
  • Laat het nagaren onder aluminiumfolie.
Kalverstraat 8, 2060 Antwerpen
info@belvidha.be
0475/68 11 87 of 0472/ 91 77 78

Contacteer ons

Yay! Message sent. Error! Please validate your fields.
Wis
© 2016 Bel'vidha. Alle rechten voorbehouden.